Centauro

måndag 22 augusti 2016

Fyra bibelstudier från Hebreerbrevet

Jag har börjat rensa i en låda med gamla kassettband som jag har haft liggande i många år. Från den lådan har vi tidigare publicerat Anders Wigholms serie om Tidens tecken. Du finner de bibelstudierna HÄR.

I höst kommer jag att lägga ut fyra bibelstudier som jag talade in på en ungsomsfestival i Oslo 1988. Vi höll då på att packa för att flytta tillbaka till Sverige efter nio år i Norge. Bibelstudierna spelades in av FA-studio på Templet i Oslo.
/PB

Bibelstudierna utgår igrån Hebreerbrevet 2: 3-4:
"Hur skall då vi kunna fly undan, om vi inte bryr oss om en så stor frälsning? Den förkunnades först av Herren och bekräftades för oss av dem som hade hört honom. Gud gav också sitt vittnesbörd genom tecken och under och många slags kraftgärningar och genom att dela ut den helige Andes gåvor efter sin vilja."

1. Guds ord - Lyssna HÄR.
2. Vårt vittnesbörd - Lyssna HÄR.
3. Guds vittnesbörd - Lyssna HÄR.
4. Den helige Andes gåvor - HÄR.
 
Här är något av texten på kassettens omslag:
"I perioden 18-23 juni 1988 ble FA-FESTIVAL 88 holdt i Templet, Oslo. I en hel uke var ungdommer fra hele territoriet samlet til seminarer, friluftsmøter og herlige offentlige møter hvor store ting skjedde med mange seirer vnnet for Guds rike.
   Hver dag begynte med en bibeltime under lederskap av Peter Baronowsky. Peter var i flere år leder for bibelskolen på Jeløy Folkehøgskole men har nå flyttet tilbake til sitt hjemland, Sverige.
   Bibeltimene under festivalen var den aller siste oppgave han påtok seg før han forlot Norge, men det er mange som i dag er takknemlige for den tjeneste Peter gjorde mens han var i landet.
   Vi utgir disse bibeltimene på kassett fordi vi mener de fortjener å bli hørt av flere enn de som deltok i festivalen. Kassettene kan være nyttig til bruk i bibelgrupper og andre samlinger."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar